Srbija u finalu!
Srbija nadigrala Hrvatsku

Polufinale SP u vaterpolu

Srbija u finalu!

Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svjetskog prvenstva nakon što je u polufinalu nadigrala Hrvatsku, aktuelnog prvaka svijeta, rezultatom 12:11 (4:3, 3:3, 3:3, 2:2).

Niko nije očekivao ovakav epilog. Iskusna Hrvatska je važila za favorita, ali u bazenu izabranici selektora Ratka Rudića nisu pokazali ni djelić od onog što objektivno mogu i znaju.

Srbija je od početka vodila, u nekoliko navrata bilo je plus dva za «delfine» (4:2, 5:3, 7:5, 9:7, 12:10) i bilo bi apsolutno nezasluženo da je konačan ishod bio drugačiji.

Srbija će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog meča između SAD-a i Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije