Srbija u polufinalu Evropskog prvenstva

Gol u posljednjim sekundama protiv Ukrajine

Srbija u polufinalu Evropskog prvenstva

E. Čaušević

Futsal reprezentacije Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvanstva.

Srbija je danas u četvrtfinalu savladala selekciju Ukrajine sa 2:1, a odlučujući gol postignut je u posljednjim sekundama utakmice. Domaće ekipa do prednosti je stigla već u drugoj minuti utakmice kada je svoj četvrti gol za Evropskom prvenstvu postigao Kocić.

Ipak, početkom drugog dijela utakmice Ukrajina je stigla do izjednačenja. Koval je iz auta uposlio Gricinu koji je rutinski poslao loptu u mrežu Srbije.

I kada su svi očekivali produžetke u posljednjim sekundama utakmice Srbija je postigla gol za pobjedu. Strijelac drugog gola bio je Simić. 

Srbija će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv boljeg iz duela Rusija - Azerbejdžan. Druga četvrtfinalna utakmica igra se od 21 sat, a sastaju se Španija i Portugal.


Futsal Serbia - Ukraine 2:1 Goal Milos Simic by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi