Srbija uvjerljiva protiv Španije

Drugo kolo Svjetskog prvenstva u Mađarskoj

Srbija uvjerljiva protiv Španije

D. Rakanović

Vaterpolo reprezentacija Srbije porazila je Španiju sa 11:5 u drugom kolu grupe C Svjetskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj.

Srbija je nakon ubjedljive pobjede u prvom kolu nad Južnom Afrikom (21:5) danas igrala protiv mnogo respektabilnijeg rivala, ali ni u ovoj utakmici nije bilo neizvjesnosti. 

Izabranici Dejana Savića nešto su sporije ušli u meč, Španija je došla do početne prednosti (1:0), ali u nastavku je Srbija krenuli sa furioznom igrom. 

Aktuelni prvak svijeta bio je dominantan i u odbrani i u napadu, a na poluvremenu je rezultat bio 5:1. 

U nastavku utakmice mogla se vidjeti slična situacija kao i u prvom poluvremenu, s tim što je Španija uspjela postići po neki pogodak.

Na kraju meča Srbija je pobijedila sa 11:5 i došla do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu. 

Po dva gola za Srbiju postigli su Andrija Prlainović, Filip Filipović i Nemanja Ubović, dok su po jednom bili preczni Dušan Mandić, Milutin Aleksić, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Miloš Ćuk.  

Srbija će u trećem kolu igrati protiv reprezentacije Grčke u petak od 10:50 sati. Ova utakmica će odlučiti o prvom mjestu u grupi. 

Ranije danas, Grčka je porazila Južnu Afriku sa 18:2. 

Srbija - Španija 11:5 (3:1, 2:0, 3:2, 3:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi