Srbija zlatna, Bosna i Hercegovina  bez medalje

Održano Balkansko prvenstvo na Palama za juniorke

Srbija zlatna, Bosna i Hercegovina bez medalje

E. Dindić

Odbojkaška  ženska juniorska reprezentacija Srbije pobjednik je Balkanskog prvenstva za juniorke koje je održano na Palama.

One su u finalnom susretu pobijedile Tursku rezultatom 3:1 i tako osvojile zlatnu medalju. Treće mjesto pripalo je reprezentaciji Crne Gore koja je savladala reprezentaciju Bosne i Hercegovine rezultatom 3:2 u setovima. 

U utakmici za prvo mjesto između Srbije i Turske viđena je jako dobra odbojka. Prvi set selekcija Srbije dobija rezultatom 27:25. Drugi set reprezentacija Srbije bez problema osvaja i poravnava rezultat na 1:1 u setovima. 

U trećem setu Turska je imala prednost od 8 poena (21:13), ali je Srbija uspjela da preokrene rezultat i slavi pobjedu u trećem setu. U četvrtom setu Srbija nastavlja sa dobrom igrom i završava utakmicu rezultatom 3:1.

U utakmici za treće mjesto između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, viđena je prava drama. Prva dva seta osvaja Crna Gora i dolazi do velike prednosti. Međutim u iduća dva Bosna i Hercegovina preuzima inicijativu i odvodi susret u peti set. U odlučujućem petom setu Crna Gora ima više sreće i osvaja set za konačnih 3:2.

Za najbolju odbojkašicu turnira izabrana je Jovana Kocić, iz reprezentacije Srbije.

Finale: Srbija- Turska 3:1 (27:25, 16:25, 25:23, 25:19)

3 mjesto: Crna Gora- Bosna i Hercegovina 3:2 ( 25:19, 25:20, 18:25, 21:25, 15:5)

Konačan poredak na turniru:

1. Srbija

2. Turska

3. Crna Gora

4. Bosna i Hercegovina

5. Rumunija

6. Albanija

7. Kosovo

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi