Srebro za Babića na Balkanskom prvenstvu

Nova medalja za BiH

Srebro za Babića na Balkanskom prvenstvu

Dž. Mrakić

Nekoliko trenutaka nakon što je Mladena Petrušić u sedmoboju osvojila bronzanu medalju za Bosnu i Hercegovinu, stižu nove lijepe iz Pitestija.

Naš srednjoprugaš Dušan Babić u utrci na 800 metara istrčao je rezultat 1:50,99, koji mu je naposlijetku donio drugo mjesto i prvu srebrenu, a sveukupno drugu medalju za Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju.

Prvo mjesto osvojio je Slovenac Zan Rudolf sa rezultatom 1:50,10, dok se iza našeg atletičara na trećem mjestu našao predstavnik Rumunije, Cristian Vorovenci (1:51,01). 

Naš drugi srednjoprugaš, Marko Jovičić, u ovoj disciplini vremenom 1:52,07 zauzeo je osmu poziciju.

Babić je bio blizu medalje i u jučerašnjoj utrci na 1500 metara, ali mu je, nažalost, medalja izmakla za 38 stotinki, pa je tako naš atletičar utrku završio na četvrtom mjestu.

Balkansko prvenstvo, 800 metara, muškarci:

1. (1:50,10) Zan Rudolf – Slovenija
2. (1:50,99) Dušan Babić – Bosna i Hercegovina
3. (1:51,01) Cristian Vorovenci – Rumunija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.