St. Louis otpustio Bulgera

NFL transferi

St. Louis otpustio Bulgera

St. Louis Ramsi, jedna od najlošijih NFL momčadi u posljednje dvije sezone, danas je otpustila prvog dodavača tima, Marca Bulgera.

Marc Bulger je u Ramsima od 2001. godine, a mjesto startnog QB dobio je godinu dana kasnije nakon odlaska Kurta Warnera. U prvoj sezoni je odveo Ramse do skora 12-4. Bio je dva puta Pro Bowl igrač – 2004. i 2006. godine.

Prošle sezone je Bulger počeo u prvih osam utakmica kao starter, a onda je doživio nezgodnu povredu zbog koje je proustio ostatak sezone. U devet sezona u dresu Ramsa Bulger je bacio 22.814 yardi za 122 TD, 93 puta je presječen. Prije tri godine je potpisao šestogodišnji ugovor vrijedan 65 miliona dolara, a ove sezone je trebao zaraditi 8,5 miliona.

Uprava Ramsa se odlučila sporazumno razići sa 33-godišnjim Bulgerom jer već sada znaju ko će biti njegova zamjena. Naime, Ramsi će na ovogodišnjem draftu birati prvi i skoro  sigurno će uzeti najboljeg univerzitetskog igrača Sama Bradforda, koji igra na poziciji dodavača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.