Steelersi i Cardinalsi na Super Bowlu

NFL liga

Steelersi i Cardinalsi na Super Bowlu

A. Beganović

Pittsburgh Steelersi i Arizona Cardinalsi izborili su nakon veoma dramatičnih finala konferencija  nastup u 43. Super Bowlu.

U finalu AFC konferencije sastali su se Pittsburgh Steelersi i Baltimore Ravensi. U veoma uzbudljivom meču ove dvije rivalske ekipe slavili su Steelersi (23:14). Po ko zna koji put kod Steelersa najbolji je bio često osporavani dodavač Ben Roethlisberger, koji je protiv fenomenalne odbrane Ravensa skupio 255 yardi za jedan TD. Kod Ravensa, osim veoma dobre odbrane, treba izdvojiti i dobru partiju probijača Willisa McGaheeja koji je istrčao dva TD. Steelersima će ovo biti 7. Super Bowl, a u prethodnih šest, čak pet puta su uzimali prsten.

U finalu NFC konferencije u susretu između Arizona Cardinalsa i Philadelphia Eaglesa viđena je prava drama u kojoj su se na kraju radovali Cardinalsi. Cardinalsi su na odmor otišli sa velikom prednošću (24:6) ali se Eaglesi vraćaju i prave veliki preokret na krilima Donovana McNabba i Jacksona Celekoma (24:25). Ipak, Hightower u posljednjoj četvrtini hvata dodavanje Kurta Warnera za novi TD i pobjedu Cardinalsa.

Finala konferencija NFL lige:
Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens 23:14
Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles 32:25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.