Štefanek: Želja mi je odbraniti olimpijsko zlato u Tokyju

Srbijanski hrvač i olimpijski pobjednik za SportSport.ba

Štefanek: Želja mi je odbraniti olimpijsko zlato u Tokyju

D. Vejo

Srbijanski hrvač Davor Štefanek koji je osvojio zlatnu olimpijski medalju na minulim OI u Rio de Janeiru u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom, danas je bio gost u Banjaluci.

Povod njegovog dolaska bio je "Međunarodni jesenji sajam lova, ribolova i sporta" gdje je olimpijski pobjednik promovisao ovaj sport, kao način života.

"Ja sam prijatelj svima na svijetu što se tiče hrvanja. Bilo da je to Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Crna Gora i ostale zemlje širom svijeta. Uvijek sam za hrvanje, jer to mi je na prvom mjestu. Hrvački klub Borac me je pozvao preko prijatelja da gostujem u Banjaluci na ovom "Međunarodnom sajmu sporta". Cilj mi je da i u Banjaluci promovišem hrvanje, jer ovaj grad i nema tako dobre uslove kada je u pitanju ovaj sport. Upravo iz ovog grada, mogu se stvoriti novi šampioni", rekao je za SportSport.ba srbijanski hrvač, Davor Štefanek.

Put do trona nije niti malo lak, s toga je srbijanski sportista poslao jasnu poruku svim zaljubljenicima u ovaj sport.

"Recept je da moraš da vjeruješ u sebe. Trud i rad vode do uspjeha. Morate biti istrajni do kraja. To sam ja osjetio na svojoj koži. Sa svojih 29 godina postao sam svjetski šampion, imao sam tri evropske medalje, srebrnu i dvije bronzane, a onda sam ušao u sam vrh ovog sporta. Uvijek sam bio u vrhu, u prvih osam hrvača svijeta", dodaje Štefanek.

Bez pomoći nadležnih organa, zlatna medalja ne bi bila moguća.

"Olimpijski komitet i Ministarstvo omladine i sporta Srbije mnogo su ulagali u nas da bi postali ovo što jesmo. Obezbjedili su nam pripreme od osmog januara do 16. avgusta, a to se na kraju isplatilo. U Srbiji se dosta radi kada je u pitanju hrvanje, mnogo se ulaže", kazao je srbijanski hrvač.

Talentovani sportista, pričao je i nedozvoljenim sredstvima, te o svom pogledu na to.

"Ja svake godine odem oko osam puta na doping kontrolu. Uvijek sam čist. Ali mediji su ti koji uvijek dodaju nešto svoje. Pisanje tabloida je normalno. S tim sam se pomirio. Čim dođete do uspjeha, odmah vade "prljave" stvari iz vašeg života", ističe hrvač.

Pred njim stoje još mnoga takmičenja.

"Spremam se za Evropsko prvenstvo u aprilu iduće godine, a onda i Svjetsko u Parizu gdje se nadam zlatu. Na meni je da radim i treniram. Želja mi je da odbranim zlato na OI u Tokyju 2020. godine", zaključuje Štefanek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi