Stigle kazne za aktere koškanja u Banjaluci

Odlukom Vaterpolo saveza Srbije

Stigle kazne za aktere koškanja u Banjaluci

D. Vejo

Vaterpolo savez Srbije odlučio je da kazni sudionike sukoba na meču devetog kola Prve B vaterpolo lige u kojem su snage odmjerili VK Banja Luka i VK ŽAK iz Kikinde.

Pri kraju trećeg perioda utakmice, vaterpolista gostujuće ekipe Milorad Aleksić po svaku cijenu želio je da iz ruku otme loptu domaćem igraču Drašku Vujković.

Kada je Aleksić vidio da od toga nema ništa, krenuo je da se koristi neprimjerenim sredstvima, onim koji nisu dozvoljeni u ovom sportu, a koji krše svaki oblik fer-pleja.

Vujković je imao smirenost do određene granice, nakon čega je uslijedilo koškanje. Sve to, naišlo je na burnu reakciju gostujućeg trenera Line Dragojevića. Igrači su dobili isključenje sa pravom zamjene, dok je strateg tima iz Kikinde potpuno udaljen sa bazena.

Nakon tri dana, VS Srbije odlučio je da sankcioniše glavne aktere ove priče i to novčano. Za Vujkovića i Aleksića izrečena je kazna od 80 KM, dok je za trenera ŽAK-a od 115 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi