Stipe Miočić se želi okušati protiv Joshue ili Wildera
Foto: ufc.com

UFC borac o svojim bokserskim ambicijama

Stipe Miočić se želi okušati protiv Joshue ili Wildera

UFC prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić je odlučio prokomentarisati predstojeću "borbu stoljeća" između UFC borca Conora McGregora i američkog boksera Floyda Mayweathera. Miočić se, također, dotakao i svojih bokserskih želja i ambicija.

"To je borba, tako da se sve može desiti. Na papiru Mayweather, definitivno, djeluje kao veliki favorit, u to nema sumnje. On je najbolji bokser svih vremena, ali McGregor se dobro kreće, udara jako i sve što je potrebno da pobijedi je jedan udarac", izjavio je Miočić, pa istakao da je velika prednost koju bokseri imaju nad MMA borcima ta što bokseri uglavnom upućuju direktne udarce, dok MMA borci preferiraju kružne udarce.

"McGregor je momak pun samopouzdanja i nije ga briga šta ostali misle. On vjeruje u sebe i u ono što je sposoban učiniti. Nije ga briga ko je ispred njega, može to biti pet momaka, ali on će, svejedno, misliti da ih može sve pobijediti", rekao je Miočić, pa se dotakao svojih bokserskih ambicija:

"Razmišljao sam da postanem profesionalni bokser, jer sam u jednom momentu bio veoma dobar u Golden Gloves turnirima, imao sam i neke amaterske borbe, ali jednostavno sam previše volio MMA", istakao je Miočić, te izjavio da bi se želio okušati protiv jednog svjetskog bokserskog prvaka, Anthonyja Joshue ili Deontaya Wildera: "Mislim da bih bio dobar protiv Wildera."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi