Stipe Miočić: Ušao bih u ring sa Joshuom

Zainteresovan za super meč po bokserskim pravilima

Stipe Miočić: Ušao bih u ring sa Joshuom

D. Rakanović

Conor McGregor i Floyd Mayweather JR još uvijek nisu ni ugovorili borbu, a već se uveliko priča o novom sudaru MMA borca i boksera Stipe Miočića i Anthonyja Joshue. 

Amerikanac sa hrvatskim korijenima Stipe Miočić gostovao je u emisiji "The MMA Hour" i potvrdio da je zainteresovan za borbu protiv aktuelnog svjetskog prvaka u boksu. 

Miočić je potvrdio da prati zbivanja oko dogovora za meč McGregor vs. Mayweather, kao i da priželjkuje supermeč po bokserskim pravilima protiv Joshue. 

"Da, pratim to. To je velika stvar. Promocija tog meča je odlična. Ja i Joshua… to bi bila sjajna stvar. Taj bi meč izazvao veliko interesovanje, a i vjerujem da bi bila zanimljiva borba", rekao je Miočić. 

Ipak po kuloarima se govorio da bi se Miočić osramotio u ringu protiv Joshue, koji je nedavno nokautirao Klička i postao šampion u tri kategorije.

“Pratio sam malo taj meč. Joshua je tvrd. Ja sam boksovao prije nego što sam postao MMA borac. Vjerujem da bih mogao da se borim s Joshuom. On je jak, ali i ja sam. To je sport, svašta može da se dogodi u ringu”, rekao je Miočić.

Podsjetimo, Miočić je nedavno odbranio naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji nokautiravši Juniora Dos Santosa u prvoj rundi,  dok je Joshua krajem aprila pobijedio Vladimira Klička nokautom u 11. rundi.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi