Stipendije za Čeprkala i Savića

Ministarstvo porodice, omladine i sporta odriješilo kesu

Stipendije za Čeprkala i Savića

D. Vejo

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske na čijem je čelu Jasmina Davidović, odriješilo je danas kesu.

Naime, u kategoriji potencijalni olimpijski kandidati, svoje mjesto pronašli su banjalučki sportisti plivač i najmlađi olimpijac Mihajlo Čeprkalo, kao i najbolji bh. kajakaš Darko Savić.

Oni su istu dobili u iznosu od 200 KM, a ovaj iznos će primati tokom predstojećih godinu dana svaki mjesec, kao podstreh za dalje, te za postignute rezultate u ovoj godini.

Ali oni nisu jedini u ovoj kategoriji stipendiranja. Pored njih, stipendije su još dobili Tatjana Đekanović (streljaštvo), Sandro Poletan (boks), Lucia Kimani (atletika), Mladen Plakalović (skijanje), Ivana Ninković (plivanje), Žana Novaković (skijanje), Tanja Karišik (skijanje) te Marko Rudić također skijanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi