Štitkovac i Salkić ispunili normu za Evropsko prvenstvo

Završeno pojedinačno prvenstvo BiH

Štitkovac i Salkić ispunili normu za Evropsko prvenstvo

D. Rakanović

U Zenici se tokom vikenda održalo pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke.

Nastupio je veliki broj atletičara i atletičarki iz cijele Bosne i Hercegovine, a takmičili su se u dvadeset disciplina, saopštili su iz Atletskog saveza BiH

Najbolji nastup u muškoj konkurenciji imao je Nermin Štitkovac, atletičar Atletskog kluba "Sarajevo“.  U bacanju kugle i diska osvojio je titulu državnog prvaka, a rezultatom ostvarenim u bacanju kugle, ispunio je i normu za nastup na Evropskom prvenstvu za atletičare do 20 godina, koje će se idućeg mjeseca održati u italijanskom Grossetu.

Najbolji nastup u konkurenciji atletičarki imala je Mediha Salkić, atletičarka Atletskog kluba "Zenica“, koja je, kao i Štitkovac, pobijedila u bacanju kugle i diska. U obje discipline potvrdila je normu za nastup na Evropskom prvenstvu u Grossetu.

Pojedinačno prvenstvo BiH za juniore i juniorke, selektorima, Elviru Krehmiću i Dragomiru Čabrilu je poslužilo i kao izborno za Balkansko prvenstvo za juniore i juniorke, a koje će se početkom mjeseca održati u rumunskoj Craiovi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi