Stiverne srušio Arreolu

Prvak u teškoj a nije Klitschko

Stiverne srušio Arreolu

Nekada je to bila sasvim normalna pojava, međutim posljednjih godina Evropa, prije svega Njemačka je preuzela glavnu riječ kada su u pitanju teškaški obračuni za naslove svjetskih prvaka. U Los Angelesu smo po prvi put nakon pet godina na američkom tlu imali okršaj za naslov svjetskog prvaka u WBC verziji.

Haićanin s kanadskim državljanstvom Bermane Stiverne je postao novi prvak. Stiverne je tehničkim nokautom u šestoj rundi savladao Chrisa Arreolu, te je preuzeo WBC-ov naslov kojeg je zbog političke karijere napustio Vitali Klitshcko.

Do trenutka kada je sudija u ringu Jack Reiss prekinuo meč, publika u USC Galen Centru je vidjela odličan okršaj. Arreola je krenuo prvi, Stiverne je brzo uzvratio. U drugoj rundi je Arreola bio opasniji, nakon čega je meč ušao u mirnije vode.

U šestoj rundi je Stiverne sjajnim polukrošeom uzdrmao Arreolu koji je nastavio borbu, ali samo na kratko do nove serije novog prvaka. Ovo je bio drugi meč Stiverne-Arreola, u prvom je prije godine dana također slavio Stiverne jednoglasnom sudačkom odlukom.

Sljedeći protivnik Stivernea trebao bi biti Deontay Wilder, iako je Wladimir Klitschko navodno raspoložen za borbu protiv novog prvaka. Ipak poznavajući ljude oko Klitschka i njegov izbor protivnika, teško je očekivati da će Ukrajinac odmah krenuti na Kanađanina. Realnija je opcija da pričekamo neko vrijeme kada Stiverne ne bude ono što je danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.