St.Louis izjednačio polufinalnu seriju

Trijumf u gostima

St.Louis izjednačio polufinalnu seriju

Hokejaši St.Louis Bluesa izjednačili su rezultat u polufinalnoj seriji NHL lige nakon pobjede u gostima protiv San Jose Sharksa (6:3).

St.Louis je jako dobro otvorio četvrtu utakmicu polufinala. U 7. minutu Brouwer je pogodio za 1:0, a samo četiri minuta kasnije Lehtera je udvostručio vodstvo gostiju.

St.Louis je nadigrao domaćina i u drugoj trećini, u kojoj je takođe slavio sa 2:0. Ovaj put dvostruki strijelac bio je Brodziak.

Sharksi se konačno bude u trećem periodu, ali isuviše kasno. Sve što su uspjeli u posljednjih 20 minuta je da smanje visoko vodstvo gostiju. Golove za domaćina postigli su Pavelski, Tierney i Karlsson, dok su na drugoj strani strijelci bili Brouwer i Gunnarsson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi