St.Louis se vratio u igru, nova pobjeda San Jose Sharksa

NHL, play-off

St.Louis se vratio u igru, nova pobjeda San Jose Sharksa

Hokejaši St.Louis Bluesa savladali su kao gosti ekipu Dallas Starsa (4:3) u drugoj utakmici četvrtfinala play-offa. Pobjednik je riješen u produžetku nakon što je regularni dio završen rezultatom 3:3.

St.Louis je sjajno odigrao prvu trećinu, te je nakon 20 minuta igre imao vodstvo od 3:1. Dallas je poveo u 4. minutu preko Goligoskog, ali su potom gosti golovima Berglunda, Edmundsona i Brouwera preokrenuli stvari na terenu.

Drugi period protekao je bez uzbuđenja, da bi u posljednjoj trećini Dallas uspio da dođe do izjednačenja. Strijelci su bili Janmark i Benn.

Ipak, gostujući hokejaši u produžetku prekinuli su mini seriju domaće ekipe, pa su golom Backesa stigli do zlata vrijedne pobjede.

Trenutni rezultat u seriji je 1:1, a u narednu rundu takmičenja plasiraće se ekipa koja prva stigne do četiri pobjede.

Iskorak ka plasmanu u polufinale sinoć su napravili hokejaši San Jose Sharksa. Oni su na domaćem terenu bili bolji od Nashville Predatorsa (3:2), pa su tako stigli do vodstva u seriji od 2:0.

Domaćin je na ulasku u treću trećinu imao prednost od 1:0, da bi u posljednjih 20 minuta viđena prava goleada. Postignuta su četiri pogotka, po dva na obje strane, što je na kraju ipak išlo na ruku San Josea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi