Stojnić nokautirao M'Pumbua za HIT-FC pojas

Nastupio na svoju odgovornost

Stojnić nokautirao M'Pumbua za HIT-FC pojas

Poznati bh. MMA borac Denis Stojnić došao je do titule prvaka HIT-FC. 

Stojnić je, unatoč preporukama ljekarske ekipe i prijetnjama zabranom, na svoju odgovornost nastupio na MMA Championshipsu u Cirihu i na kraju do pojasa došao zahvaljujući pobjedi protiv Christiana M'Pumbua.

Put do pobjede Stojnić je pronašao nokautom u drugoj rundi, a nakon što je osvojio titulu prvaka HIT-FC obratio se svim prisutnima i uz zahvalu poručio da je pobjeda za njegovu Bosnu i Hercegovinu i njegovo Sarajevo. 

Trenerski tim Stojnića u Švicarskoj činili su otac Zdravko Stojnić, brat Dado, te Erol Zimmerman, Dženan Hondžo, Saša Aćimović i Burak Fidan.

Vrijedi podsjetiti da se doktorski tim organizacije HIT-FC prethodno protivio nastupu Stojnića zbog povrede lijevog ramena. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi