Sturm protiv WBO prvaka Abrahama?
Foto: EPA

Sprema se veliki spektakl

Sturm protiv WBO prvaka Abrahama?

Dž. Mrakić

Adnan Ćatić alias Felix Sturm uskoro bi se ponovo mogao naći u ringu.

Njemački borac bh. porijekla borit će se protiv WBO prvaka u super srednjoj kategoriji Arthura Abrahama. 

Naravno, ukoliko se ispune želje njegovog promotera Wilfrieda Sauerlanda.

Bild navodi kako bi Sauerland želio da se okršaj desi ove godine, s obzirom da Abraham (43-4-0) kasnije ima obaveze poput odbrane naslova prvaka, koji neće moći braniti protiv njemačkog borca. 

Naime, potencijalni meč između ovog dvojca ne bi bio za titulu prvaka, s obzirom da Sturm nije rangiran u WBO organizaciji.

Karijera bivšeg IBF, WBO, WBA i super WBA prvaka u srednjoj kategoriji krenula je silaznom putanjom nakon 2012. godine, kada je u borbi za super WBA i IBF titulu u srednjoj kategoriji izgubio od Australca Daniela Gealea.

U zadnjih sedam mečeva ostvario je samo dvije pobjede i trenutni omjer u profesionalnom boksu mu je 39-5-3 (1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.