Sun Yang nije kriv

Svjetski prvak bio u problemu

Sun Yang nije kriv

Međunarodna plivačka federacija (FINA) zaključila je slučaj o svjetskom rekorderu na 1,500 m Kinezu Sun Yangu oslobodivši ga svih optužbi za nedolično ponašanje na nedavnom svjetskom prvenstvu u Kazanju.

Olimpijski pobjednik iz Londona optužen je da je pokušao udariti brazilsku plivačicu Larrisu Oliveiru nakon što su se sudarili u bazenu za zagrijavanje. Brazilski selektor Alberto Pinto da Silva je tvrdio kako je Yang pokušao laktom u glavu udariti brazilsku plivačicu. Nakon incidenta u bazenu Brazilski plivački savez je uputio službeni prigovor FINA-i. Međutim, nakon provedene istrage iz FINA-e su poručili kako je došlo do nesporazuma i da Yang nije bio nasilan.

"Došlo je do nesporazuma u bazenu. Nije se dogodilo ništa specijalno. U Kazanju je bilo više od 1,000 plivača i bila je velika gužva na bazenu za zagrijavanje. Ubuduće tražit ćemo od organizatora dva bazena za rasplivavanje i zagrijavanje jer jedan očito nije dovoljan," poručio je izvršni direktor FINA-e Cornel Marculescu.

Sun je mnoge iznenadio u Kazanju kada nije pojavio u finalu utrke na 1500 metara. službeno objašnjenje je bilo da je odustao zbog bolova u prsima. Još ranije, Sun je prošle godine zbog dopinga bio suspendovan na tri mjeseca i to zbog uzimanja "trimetazidina", koji se koristi u liječenju angine pectoris

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.