Super Bowl najgledaniji TV događaj u historiji

Broncosi i Seahawksi oborili rekord

Super Bowl najgledaniji TV događaj u historiji

U noći sa nedjelje na ponedjeljak održan je 48. po redu Super Bowl. Pobjedu u finalu odnijeli su Seattle Seahawksi protiv Denver Broncosa rezultatom 43:8.

Mediji u Sjedinjenim Američkim Državama kažu kako je ovogodišnji Super Bowl najgledaniji događaj na televiziji u historiji sa 111.5 miliona gledatelja. Ovo je četvrti put u posljednjih pet godina da Super Bowl obara rekord gledanosti. 

Osim tog rekorda Super Bowl je oborio još neke. Ova utakmica oborila je i rekord gledanosti na internetu sa 528.000 gledalaca svakog trenutka. Duel Seattlea i Denvera bio je i najkomentarisaniji događaj u SAD na Twitteru, sa 24.9 miliona tvitova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije