Super Bowl: Ravensi do drugog naslova!

Veliko finale u New Orleansu

Super Bowl: Ravensi do drugog naslova!

E. Škorić

U 47. Super Bowlu (američki nogomet) Baltimore Ravensi savladali su u New Orleandsu 49erse iz San Francisca sa 34:31.

Kada je Jacoy Jones touchdownom (polaganje) nakon 108 jardi sprinta početkom drugog dijela doveo Ravense u vodstvo 28:6, činilo se da je finale NFL lige gotovo. Međutim, svjetla su se na stadionu ugasila i uslijedio je prekid od 34 minute.

 

49ersi preko Michaela Crabtreea smanjuju na 28:13, a zatim Frank Gore pogađa za 28:20. Field goalom San Francisco smanjuje na tri poena razlike.

 

Probudio se Baltimore i poveo 31:23, a onda Colin Kaepernik postiže još jedan touchdown i dovodi 49erse na minus dva (31:29). Pokušali su poentirati iz igre za izjednačenje, ali Baltimoreova odbana je dobro reagirala, da bi četiri minute prije kraja Tucker postigao field goal za 34:29.

 

Dodavač San Francisca nije uspio svojim dodavanjima dovesti momčad do crvene zone Ravensa, kod kojih je Sam Koch odigrao "safety" za konačna dva poena za 49erse na susretu, ali i veliko slavlje Ravensa. 

 

MVP finala je dodavač Ravensa Joe Flacco, koji je imao tri dodavanja za touchdown u prvom dijelu. U nastavku se nije istakao, ali je zato sjajan bio u odbrani Ray Lewis, kome je ovo bila oproštajna utakmica poslije 17 godina karijere. 

 

Ovo je nakon Detroita iz 1979. godine bila prva utakmica u kojoj su obje momčadi postigle preko 30 poena u susretu, ali i najduže finale od četiri sata i 14 minuta. Za Ravense je ovo bio drugi naslov u 17-godišnjoj povijesti kluba, dok je za San Francisco ovo prvi poraz u finalima. Svih pet prethodnih su dobili.

 

Super Bowl XLVII:

Baltimore Ravens - San Francisco 49ers 34-31

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti