Suspendovana Svetlana Biryukova

Ove sezone skočila u dalj 6.98

Suspendovana Svetlana Biryukova

Ruska dvoranska prvakinja u skoku u dalj Svetlana Biryukova privremeno je suspendirana zbog pozitivnog nalaza na doping kontroli, objavila je Ruska antidopinška agencija (RUSADA). Biryukova je ostvarila najbolji rezultat ove sezone u svijetu s preskočenih 6,98 metara.

Dvadesettrogodišnja Birjukova bila je pozitivna na kontroli obavljenoj 26. februara. Još kao mlada atletičarka, Biryukova je u skoku u dalj imala rezultat 6.18 (2007. godine), nakon čega je svoj rezultat u naredne tri godine u popravila do 6.28. Nakon toga je na red došao i troskok  (13.68), nakon čega je 2011. godine na Evropskom prvenstvu U23 nastupila u obe discipline. Ipak, na kraju se odlučila za skok u dalj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.