Sve je veća gužva u borbi za play off
Duel Chiefsa i Steelersa

Regularna sezona ulazi u završnicu

Sve je veća gužva u borbi za play off

M. Maksimović

U regularnom dijelu NFL sezone postaje sve zanimljivije. Prošlo je 12 sedmica, sve je veća gužva u borbi za play off. Pogotovo u AFC konferenciji.

Tu za sada imamo Houston, New England i Baltimore te Pittsburgh sa omjerom osam pobjeda i tri poraza, dok su na 7:4 Oakland i Cincinnati. Denver, NY Jetsi i Tennessee imaju šest pobjeda i pet poraza.

Tako su iz ovog društva vrlo važne pobjede u proteklom kolu ubilježile ekipe Cincinnati Bengalsa i Oakland Raidersa. Do treće pobjede u petoj utakmici na svom Paul Brown stadionu, Bengalsi su došli protiv Cleveland Brownsa 23:20. Gosti su imali vodstvo 20:17, a onda je do kraja
Mike Nugent postigao dva field goala za pobjedu svoje ekipe, drugi je stigao 38 sekundi prije kraja. Andy Dalton je utakmicu zaključio sa jednim TD i osvojenih 270 yardi.

Running Back Raidersa, Michael Bush je presudio Chicago Bearsima 3:47 prije kraja. Oakland je poveo 25:13, Bearsi su do kraja došli na 25:20. Jedan jedini TD na utakmici Kansas City Chiefsa i Pittsburgh Steelersa je dijelo Bena Roethlisbergera i Weslyea Saundersa u droj četvrtini. Na kraju su Steelersi slavili 13:9 uz očajnu partiju QB domaćih Tylera Palkoa sa tri presjećena dodavanja.

Rezultati 12.kolo:
Kansas City Chiefs - Pittsburgh Steelers 9:13
Cincinnati Bengals - Cleveland Browns 23:20
Oakland Raiders - Chicago Bears 25:20
Atlanta Falcons - Minnesota Vikings 24:14
San Diego Chargers - Denver Broncos 13:16 (OT)
St. Louis Rams - Arizona Cardinals 20:23
Jacksonville Jaguars - Houston Texans 13:20
NY Jets - Buffalo Bills 28:24
Seattle Seahawks - Washington Redskins 17:23
Philadelphia Eagles - New England Patriots 20:38
Tennessee Titans - Tampa Bay Buccaneers 23:17
Indianapolis Colts - Carolina Panthers 19:27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.