Sve spremno za 8. Međunarodni atletski miting "Zenica 2017"

Prijavljeno 130 učesnika iz 18 zemalja

Sve spremno za 8. Međunarodni atletski miting "Zenica 2017"

D. Kurbegović

Naredne srijede od 16:30 sati na Atletskom stadionu, u sklopu kompleksa Kamberovića polje u Zenici, očekuje nas 8. po redu Međunarodni atletski miting “Zenica 2017”.

Za sada su prijavljeni takmičari iz ukupno 18 zemalja, Albanija, Bugarska, Crna Gora, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Kenija, Makedonija, Malta, Njemačka, Rumunija. Slovenija, Srbija, Katar, Turska, Ukrajina i zemlja domaćin BiH.

U programu, koji će trajati oko 2 sata, će nastupiti preko 130 takmičara, a očekuju se utrke na 100, 400, 800, 1500 i 3000 m, kao i takmičenja u skok u dalj, kugla, koplje, disk i kladivo.

Neki od najpoznatijih svjetskih sportista će uzeti učešće na ovom mitingu, a u muškoj konkurenciji to su Jan Kranberger i Aleksa Kijanović (disciplina 100 m), Amel Tuka (disciplina 800 m), Elzan Bibić (disciplina 3000 m), Izmir Smajlaj (disciplina skok u dalj), Stipe Žunić, Mesud Pezer i Hamza Alić (disciplina kugla), Dejan Mileusnić (disciplina koplje) i Ibrahim Moaaz i Rilan Varga (disciplina disk). 

U ženskoj konkurenciji favoriti po disciplinama su Zorana Bajraktarević (disciplina 100 m), Anita Horvat (disciplina 400 m), Amela Terzić (disciplina 1500 m), Alina Rotaru (disciplina skok u dalj), Aleksandra Travernier (disciplina kladivo) i Pauline Pousse (disciplina disk).

U posebnom dijelu programa planirane su trke u kolicima, predškolski uzrast, trke na 200 m za juniore, kao i na 3000 m za uzrast 2001. godište i mlađe.

Po raznim zadacima bit će angažirano preko 70 osoba (sudije, kuriri, security, medicinsko osiguranje i tehnička lica).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi