Svečano otvoren 21. Šutkov memorijal, odigrane prve utakmice

Malononogometni turnir u Bugojnu

Svečano otvoren 21. Šutkov memorijal, odigrane prve utakmice

S. Mlaćo

Sinoć je u Bugojnu i svečano otvoren 21.Memorijalni malonogometni turnir "Admir Ljubuškić-Šutak", a nakon otvaranja odigrane su i prve dvije utakmice u seniorskom programu.

Turnir je zvanično  otvorio načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić.

"Drago mi je da ste danas ovdje i da se po 21. put družimo na stadionu Mladost. Čuvajmo uspomene na naše šehide i sjetimo se našeg  komandanta i svih saboraca koji su odbranili  Bugojno i Bosnu i Hercegovinu. Želim da bude fer i sportska borba, te da pobijedi najbolji, a mi ćemo kao Organizacioni odbor napraviti promociju povodom 70 godina NK Iskra, te promovisati naše košarkaše i ŽNK Iskra. Ujedno ćemo imati i revijalnu utakmicu humanih zvijezda te promociju knjige našeg prvog kapitena Vlatka Glavaša. Punimo ove tribine jer nas na taj način vežu uspomene na naše najbolje sinove koji su nam omogućili da budemo danas u Bugojnu i Bosni i Hercegovini", kazao je načelnik Ajkunić koji je svečano otvorio turnir te izveo početni udarac sa Harisom Ljubuškićem, sinom rahmetli Admira Ljubuškića.

"Svim sportistima želim mnogo sreće i da pobjede  najbolji, a  iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim našem načelniku Hasanu Ajkuniću na svesrdnoj podršci te  svim našim sponzorima", kazao je predsjednik Organizacionog odbora turnira Nedžad Šečić.

Nakon svečanog otvorenja odigrane su dvije utakmice. U prvoj je ekipa  Etna Sport savladala Kasarnu "Admir Ljubuškić-Šutak" sa 4:3, dok je Caffe Pikadili Jajce bio bolji od R&CO rezultatom 3:2.

Danas su na programu tri utakmice u omladinskoj kategoriji i dvije u seniorskoj.

Omladinci:

18:00  MZ Čipuljić – Sloga

18:45 NK Sport Prevent 2001 – Dražev Dolac

19:30 NK Iskra Fast Food MB Wudy – Gornji Vakuf

Seniori:

20:30 Caffer bar Minela – Vesela

21:30 Caffe Pećina Prusac – 70230.

Nedjelja i ponedjeljak su slobodni dani na turniru zbog finala Evropskog prvenstva i Dana žalosti u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi