Sveci pobjedom krenuli u odbranu naslova

Počela nova NFL sezona

Sveci pobjedom krenuli u odbranu naslova

Reprizom prošlogodišnjeg finala NFC-a između New Orleansa i Minnesote počela je nova NFL sezona.

Nova sezona za aktuelne prvake, New Orleans Saintse, počela je u velikom stilu. Brees, Thomas i ostalo društvo iz New Orleansa odigralo je vrlo dobru utakmicu u kojoj su pokazali da će i ove godine biti među glavnim kandidatima za Super Bowl. S druge strane je Minnesota također odigrala solidnu utakmicu i kada budu kompletni biće odličan tim.

Utakmica je počela u velikom stilu za Saintse. Samo dvije minute su trebale da Saintsi dođu u vodstvo, Brees je sa 29 yardi odlično našao Deveryja Hendersona koji polaže, a Garret Hartley uspješno pretvara za 7:0.

Vikingsi su u drugoj četvrtini, ipak, uspjeli preokrenuti rezultat. Ryan Longwell je field golom sa 41 yarde smanjio na 7:3, da bi pred kraj prvog poluvremena Favre sa 20 yardi pronašao Visanthea Shiancoea za 9:7.

U trećoj četvrtini na scenu stupa sjajni Pierre Thomas, koji probijanjem za jednu yardu polaže i donosi Saintsima veliku pobjedu nad jednim od najozbiljnijih rivala u borbi za naslov. Drew Brees je bacao 27/36 za 237 yardi, imao je jedno dodavanje za TD, dok je Brett Favre bacao 15/27 za 171 yardu i jedno dodavanje za TD.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.