Svi domaćini iskoristili prednost
Derek Jeter je ponovo odlično udarao za Yankeese

MLB Play off

Svi domaćini iskoristili prednost

Počelo je doigravanje u jednom od najpopularnijih sportova na svijetu. MLB liga je krenula u svoju posljednju, najzanimljiviju fazu. U prvim polufinalnim utakmicama polufinala liga slavili su svi domaćini, a najubjedljiviju pobjedu su ostvarili Yankeesi.

Yankeesi su iskoristili umor Twinsa koji su samo 22 sata ranije imali veoma težak meč za divizijskog prvaka protiv Tigersa i slavili sa 7:2, te tako poveli sa 1-0 u seriji. Twinsu su bolje otvorili meč i preko Cabrere i Mauera u 3. inningu poveli sa 2:0, ali je to bilo sve što su napravili.

Nakon toga je sve bilo u rukama odličnim Yankeesa koji su pokazali sav svoj kvalitet. Alex Rodriguez i Derek Jeter su bili nezaustavljivi, a veliku pomoć su imali i u Miguelu Cabreri i C.C.Sabathiji.

Posljednji poen koji je za Yankeese osvojio Jeter priča je za sebe. Snažnim udarcem je poslao lopticu izvan stadiona i ona je završila preko ulice u parku, što je već drugi put ove sezone da isti igrač učini istu stvar.

Dodgersi su iskoristili prednost domaćeg terena i sa 5:3 slavili nad Cardinalsima i tako poveli sa 1-0 u seriji. U utakmici s mnogo grešaka s obe strane bolje su se snašli Dodgersi i na kraju zasluženo slavili sa 5:3.

Aktuelni prvaci Philadelphia Philiesi su treći domaćin koji je iskoristio prednost domaćeg terena i zabilježio pobjedu. Philiesi su bili bolji od Colorado Rockiesa sa 5:1.

Rezultati:

NY Yankees – Minnesota 7:2
LA Dodgers – St.Louis 5:3
Philadelphia . Colorado 5:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti