Svjetski prvak na koljenima: McGill očitao lekciju Selbyju

Svjetski prvak na koljenima: McGill očitao lekciju Selbyju

A. Beganović

Aktuelni svjetski prvak i trenutno najbolji snooker igrač, Mark Selby, pretrpio je poraz u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Crucible Theatar svjedočio je senzaciji. Mark Selby, koji je prošle godine u finalu Svjetskog prvenstva savladao Ronnieja O'Sullivana, u meču osmine finala nije uspio nadigrati Anthonyja McGilla.

McGill, koji je u 1. kolu senzacionalno savladao Stephena Maguirea (10:9) pružio je fenomenalnu igru i na kraju je zasluženo slavio. Nakon prve sesije rezultat je glasio 4:4, da bi McGill u drugoj pojačao gas i na odmor je otišao sa prednošću od četiri framea (10:6). Već tada se dala naslutiti velika senzacija, no Selby je igrač koji se nikad nije predao bez borbe, pa se u trećoj sesiji očekivalo mnogo uzbuđenja.

No, u prva tri framea treće sesije McGill dobija dva i dolazi do prednosti 12:7. Uspio je Selby smanjiti na 12:9, no to je bilo sve od svjetskog prvaka. McGill je strpljivo čekao svoju šansu i istu je iskoristio u 22. frameu za veliku pobjedu 13:9.

Na meču su viđena tri trocifrena breaka, dva i to od 101 i 120 poena je napravio Selby, dok je McGill u 14. frameu nanizao 125 poena.

Na kraju dodajmo da su počela još tri meča osmine finala. Ding Junhui nakon dvije sesije ima prednost u duelu sa John Higginsom (9:7), Stuart Bingham nalazi se na korak do plasmana u narednu fahzu pošto ima prednost u duelu sa Graemom Dottom (11:5), dok Mark Allen vodi protiv Barryja Hawkinsa (5:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.