Svjetski prvak suspendovan zbog krađe kamere

I to se događa na bazenima

Svjetski prvak suspendovan zbog krađe kamere

Japanski plivački savez suspendovaoje bivšeg svjetskog prvaka u malim bazenima Naoya Tomitu (26) do marta 2016. godine zbog krađe na nedavnim Azijskim igrama u korejskom Incheonu.

Tomita je priznao da je 25. septembra na bazenu u Incheonu ukrao kameru koju je ostavio jedan južnokorejski novinar. Osim što je suspendovan, Tomita je platio i 1.000 dolara kazne, a morao je i sam financirati troškove povratka u Japan.

Tomita je na svjetskom prvenstvu u malim bazenima 2010. u Dubaiju osvojio zlato na 200 metara prsno, a iste godine je osvojio zlatnu medalju i na 200 m u olimpijskom bazenu na Azijskim igrama u Guangzhou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.