Svjetski rekord Jessice Hardy
Jessica Hardy

Svjetski rekord Jessice Hardy

Američka plivačica Jessica Hardy postavila je novi svjetski rekord na 50 metara prsnim stilom na nacionalnom prventsvu SAD.

Amerikanka je postavila novi svjetski rekord plivajući u trci na 100 metara prsnim stilom, pošto je imala najbolje prolazno vrijeme na 50 metara.

Hardijeva je sa rezultatom 29,95 sekundi poboljšala prethodni svjetski rekord Ruskinje Julije Efimove (30,09 sekundi) za 14 stotinki. Ruskinja je ovaj rezultat ostvarila na nedavno završenom SP u Rimu.

Nova svjetska rekorderka je u julu prošle godine bila suspendovana na dvije godine zbog toga što je koristila nedozvoljeno sredstvo klenbuterol, zbog čega je propustila Olimpijske igre u Pekingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.