Svjetsko prvenstvo: Bh. atletičari sutra na borilištima
Foto: EPA

Tuka, Pezer i Alić očekuju prve nastupe

Svjetsko prvenstvo: Bh. atletičari sutra na borilištima

London je spreman za Svjetsko prvenstvo u atletici. Svečana ceremonija otvaranja na rasporedu je večeras, a već od 20:00 sati najbolji svjetski atletičari će započeti s nadmetanjima.

Boje Bosne i Hercegovine u Londonu će braniti Amel Tuka u utrci na 800 metara, te u bacanju kugle Mesud Pezer i Hamza Alić. Sva tri bh. predstavnika na borilišta će izaći već sutra, kada će početi kvalifikacije u njihovim disciplinama.

Polufinalne utrke na 800 metara su na rasporedu u nedjelju 6. augusta, dok je finalna trka zakazana za utorak, 8. august.

Kvalifikacije za bacače kugle počinju sutra u 11:00 sati, dok je finale na rasporedu u nedjelju.

Centralna figura Svjetskog prvenstva u Londonu svakako će biti legendarni jamajčanski sprinter, najbrži čovjek na planeti, Usain Bolt koji će svojih zadnjih takmičarskih 100 metara istrčati upravo u Londonu.

Kvalifikacije za trku na 100 metara počinju već danas, a Boltov rastanak s Kraljicom sportova, najvjerovatnije, možemo očekivati u nedjelju 12. augusta od 22:50 sati kada je na rasporedu finale štafete 4x100.

Još jedan legendarni atletičar će svoju profesionalnu karijeru okončati u Londonu, a to je britanski dugoprugaš Moo Farah, koji će se takmičiti u trkama na pet i deset kilometara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti