Taekwondo klubu Bugojno u Zenici 17 medalja

Takmičenje pod nazivom "Najbolji među najboljim"

Taekwondo klubu Bugojno u Zenici 17 medalja

S. Mlaćo

U subotu 24. septembra 2016. godini u sportskoj dvorani "Bilmišće" u Zenici održano je taekwondo takmičenje pod nazivom "Najbolji među najboljim". Organizator turnira bio je Taekwondo akademija "Jale" Zenica.

Broj učesnika turnira je u borbama 259, a u formama 33. Turnir je održan na tri borilišta za sve uzraste: mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori.

Taekwondo klub Bugojno je učestvovao sa 17 takmičara. Osvojili su takmičari iz tog kluba  4 zlatne medalje, 6 srebrnih i 7 bronzanih medalja.

Zlatne medalje su osvojili: Din Sarajlić, Šadija Mašić, Ubejd Dževahirić i Ermin Đugum, a srebrene medalje: Arif Mlivo, Zejd Ivković, Zejd Haskić, Amna Majčić, Abdulah Ljubunčić i Mirnes Sarajlić.

Vlasnici bronzane medalje su postali: Sara Pidro, Nidal Mašić, Delila Lisić, Maid Jusić, Ajla Đugum, Harun Ljubunčić i Tarik Rašak. Ekipu Bugojna predvodili su trener Amel Novalić i vođa tima Hamza Malbašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi