Taekwondo sve popularniji u Hadžićima

Taekwondo sve popularniji u Hadžićima

O. Lekić

Prije par dana obilježeno je 10 godina postojanja taekwondo kluba Centar Hadžići sa otvorenjem prvog sportskog studia za borilačke vještine koji će biti na usluzi kluba narednih 10 godina.

Za proteklih 10 godina postojanja klub ima 4 crna pojasa od čega jedan 2 Dan, jedan 2 Poom, odnosno 1 Dan i 1 Poom, državne prvake i reprezentativce koji uspješno predstavljaju BiH i svoj klub na međunarodnoj sceni.

Centar Hadžići je jedini olimpijski borilački sport koji predstavlja općinu Hadžići čiji su trenutno rezultati na zavidnom nivou te klub daje i ljude koji su na rukovodećim funkcijama kako u Federalnom tako i u Državnom savezu Bosne i Hercegovine.

Studio su otvorili gosp. Zejd Dukmenić, predsjednik Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine i gosp. Almin Tufo ispred općine Hadžići. Otvorenju su prisustvovali gosp. Samir Šarić, direktor reprezentacije BiH, te roditelji članova, i uprava kluba koji su mogli uživati u ljepoti taekwondo-a za čije se predstavljanje 

pobrinuo demo tim tkd klub Centar Hadžići. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.