Tampa Bay na korak od finala

Slavili nakon produžetka

Tampa Bay na korak od finala

Sjajan meč sinoć su odigrali Pittsburgh Penguinsi i Tampa Bay Lightning u petoj utakmici polufinalne serije NHL lige.

Nekoliko preokreta viđeno je tokom duela ova dva tima, a pitanje pobjednika riješeno je tek nakon produžetka.

Na kraju više uspjeha imali su hokejaši Tampe koji su kao gosti trijumfovali rezultatom 4:3.

Dumoulin je u zadnjoj sekundi prve trećine pogodio za vodstvo domaćina. Na startu drugog perioda Penguinsi preko Hornqvista udvostručuju prednost, ali Killorn i Kucherov vraćaju goste u igru golovima u 14. i 15. minutu.

Ipak, Pittsburgh uspijeva da povrati prednost pred ulazak u posljednji period, i to na samom kraju druge trećine. Ovaj put strijelac je bio Kunitz.

Penguinsi su bili na pragu pobjede i nekoliko minuta dijelilo ih je od vodstva u seriji. Na scenu tada stupa Kucherov koij pogađa za produžetak, a već u prvoj minuti dodatnog vremena Johnson trese mrežu Pittsburgha i donosi svojoj ekipi zlata vrijednu pobjedu.

Tampa Bay Lightning trenutno vodi u seriji sa 3:2 i samo jedan trijumf ih dijeli od plasmana u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi