Taylor pojačao Jetse

NFL transferi

Taylor pojačao Jetse

Prošlogodišnji finalisti AFC-a, New York Jetsi, u narednu sezonu ulaze izuzetno pojačani. Najbolja odbrana lige dobila je još jedno pojačanje u odbrani u liku sjajnog  LB Jasona Taylora iz Miamija.

Jason Taylor je potpisao dvogodišnji ugovor s najvećim rivalom svog bivšeg kluba prema kojem će zaraditi oko 13 miliona dolara uključujući i premije. Prema ugovoru će prve sezone zaraditi 3.7 miliona dolara, a druge godine 2.5 miliona dolara.

35-godišnji linebacker je prije četiri godine dobio nagradu za najboljeg odbrambenog igrača lige. Prije njega Jetsi su već doveli LaDainiana Tomlinsona, Santonia Holmesa, Brodneya Poola i Antonija Cromrtieja, što ih svrstava u red glavnih kandidata za Super Bow.

Ipak, najveća enigma ostaje kako će ga prihvatiti navijači jer dolazi iz redova najmržeg rivala. Prošle sezone je Brett Favre prešao iz Green Baya u Minnesotu, a prije nekoliko dana je Donovan McNabb iz Philadelphije prešao u Washington. Favre je odmah postao miljenik navijača Minnesote, dok se od McNabba i Taylora to tek očekuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.