Tayloru oduzeti IBF pojas, Adnanu Ćatiću nova prilika

Ćatić protiv N'Dama za upražnjenu titulu

Tayloru oduzeti IBF pojas, Adnanu Ćatiću nova prilika

Jermain Taylor službeno je optužen za napad i terorističku prijetnju nakon pucnjave koja se dogodila u njegovoj kući u Arkansasu 26. avgusta prošle godine. U toj pucnjavi Taylor je ranio i svog rođaka. Već u oktobru mjesecu, Taylor se našao u ringu te je pobjedio jednoglasnom odlukom sudija Sam Solimana u borbi za naslov IBF prvaka u srednjoj kategoriji.

Međutim, Taylor se nije smirio, u januaru je učestvovao ponovo u jednoj tučnjavi te je opet koristio pištolj. Ponovo je priveden, uz pištolj, policija je pronašla manju količinu marihuane. Sud je zatražio ocjenu njegovog mentalnog zdravlja i na kraju je ostao bez pojasa. Večeras je  trebao po prvi put braniti IBF naslov protiv Sergija More, ali od toga neće biti ništa.

To istovremeno znači da će se za upražnjeni naslov boriti Adnan Ćatić (Felix Sturm) i Hassan N'Dam (31-1, 18 KO)  Bivši WBO prvak N'Dam u zadnjoj borbi je nakon 12 rundi pobijedio Curtisa Stevensa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.