Team WE i Cloud9 na vrhu grupa A i B
Foto: RiotGames/flickr

Worlds 2017., play in-faza

Team WE i Cloud9 na vrhu grupa A i B

S. Bošković

Jutros je u Wuhanu, u Kini, otvoreno League of Legends Svjetsko prvenstvo. 

Prvenstvo je počelo mečevima play - in faze iz Grupa A i B, a šest ekipa je odigralo po dva meča.

Prvi meč na čitavom prvenstvu bio je između domaćeg tima Team WE i Lyon Gaminga, predstavnika iz Južne Amerike. 

Team WE bio je potpuni favorit, no meč je trajao 47 minuta, a domaćinu su za pobjedu bila potrebna dva barona i jedan elder zmaj kako bi slomili sjajni Lyon Gaming. 

Team WE kasnije se sastao s predstavnikom iz Rusije, Gambit Esportsom. Nakon nešto manje od pola sata igre, WE je uspio poraziti ekipu iz Rusije, a sjajan je bio midlaner domaćeg tima HanWei "xiye" Su koji je s Jayceom imao score od 10/2/8. 

Pobjedu je u grupi A upisao i Lyon Gaming koji je u svom drugom meču prvog dana potpuno razbio Gambit Esport, koji će sutra morati tražiti pravo čudo kakko bi prošli u play-off play - in faze Svjetskog prvenstva. 

Grupa B otvorena je susretom između trećeg tima iz NA LCS i tima iz Brazila, Team oNea. 

Meč između ova dva tima trajao je pola sata, a pobjeda je očekivano otišla na stranu Cloud9 ekipe. 

C9 je drugu pobjedu upisao protiv ekipe LG Dire Wolves, koja je predstavnik Australije. Sjajno su u oba meča igrali Juan "Contractz" Garcija koji je pokazao šta sve može u jungli na Nidalee, dok je Nicolaj "Jensen" Jensen na midu imao dvije savršene partije na LeBlanc i na Galiju. Također, vrijedi spomenuti i adc-ja C9 ekipe Zacharyja "Sneaky" Scuderija koji u dvije partije na Xayah niti jednom nije umro. 

Iz grupe B sastali su se još Dire Wolvesi i Team oNe, a tim iz Australije pokazao je da ima kvalitetu za drugo mjestu u grupi jednom uvjerljivom pobjedom. 

Drugog dana prvenstva ponovno će se igrati susreti grupa A i B, a gledat ćemo iste parove. Prve dvije ekipe iz svake grupe prolaze u play-off gdje će im se pridružiti po dvije ekipe iz grupa C i D. 

Worlds 2017, play - in faza , dan 1., tabela:

Grupa A:

Team WE (2-0)

Lyon Gaming (1-1)

Gambit Esport (0-2)

Grupa B: 

Cloud9 (2-0)

LG Dire Wolves (1-1)

Team oNe eSport (0-2)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi