Teška povreda Tonyja Roma

Teška povreda Tonyja Roma

Problema za Dallas Cowboyse nikad dosta. Sezona im je užasno krenula, a sinoć im se u derbiju protiv NY Giantsa povrijedio najbolji igrač Tony Romo, koji bi mogao propustiti ostatak sezone.

U prethodnih šest kola Dallas je slavio samo jednom, dok je pretrpio čak pet poraza. Sinoć su protiv Giantsa vodili sa 10:7 u 3. minuti druge četvrtine, dobro su igrali, a onda se povrijedio Romo i situacija se preokrenula u korist Giantsa koji su na kraju slavili sa 41:35.

"Vidjećemo hoće li operacija biti potrebna. Iako ne bude potrebna, biće potrebno neko vrijeme da se Tony oporavi dovoljno. Zbog iste povrede je Troy Aikman pauzirao četiri sedmice, ali naše medicinsko osoblje misli da bi u ovom slučaju Romo mogao pauzirati šest do osam sedmica", rekao je nakon meča Jerry Jones vlasnik i generalni menadžer Dallas Cowboysa.

"Nisam mogao normalno hodati, strašno me bolilo rame. U prvom trenutku sam jako teško disao. Drago mi je što u ovako teškoj situaciji nisam sam, moji suigrači su uz mene i to mi daje snagu", istakao je dodavač Dallasa kojeg će u nastavku sezone, koja je za Dallas već dobrim dijelom gotova, mijenjati 38-godišnji Jon Kitna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.