Teške optužbe na račun ruske atletike, Bubka šokiran

Dokumentarac emitovan na njemačkom ARD-u

Teške optužbe na račun ruske atletike, Bubka šokiran

Njemačka televizijska mreža, ARD, objavila je dokumentarni film u kojem su iznesene teške optužbe na račun ruske atletike. 

Ruski atletski savez optužen je za sistematski doping u ruskoj atletici, a oglasio se nakon optužbi ARD-a i predsjednik Međunarodne atletske federacije, Sergej Bubka, koji je istakao kako su izrečene teške optužne na račun ruske atletike. Reagovala je i ruska atletska federacija i istakla da se radi o gomili laži a Valentin Balahničev, predsjednik Atletske federacije Rusije, najavio je tužbu protiv ARD-a.

Jednosatni dokumentarni film pod nazivom, "Tajni doping dosije: Kako Rusija proizvodi svoje pobjednike", emitovan je na ARD-u u srijedu, a između ostalih optužen je i Balahničev. U dokumentarcu je i Julija Stepanova koja je suspendovana zbog dopinga od mjeseca januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.