Texansi i Packersi nisu dozvolili iznenađenja

Prve utakmice wild carda

Texansi i Packersi nisu dozvolili iznenađenja

M. Maksimović

Houston Texansi i Green Bay Packersi su opravdali status favorita u prvim utakmica wild - card play offa. Houston je prošao Cincinnati Bengalse, dok su Pakcersi sredili Minosota Vikingse 24:10.

Na Reliant stadionu u cijeloj utakmici vidjeli smo dva touchdowna. Gosti su poveli 7:6 nakon što je Leon Hall presjekao dodavanje Matta Schauba za Jamesa Caseyja te ga vratio dvadesetak yarda za polaganje. Ipak do odmora Shayne Graham je realizovao još jedan field goal za novu prednost 

Houtona.

 

Drugi touchdown je stigao 10:31 prije kraja treće četvrtine.Arian Foster je probijanjem u end zoneu gostiju potvrdio odličnu formu ove sezone. Foster je protiv Bengalsa imao osam hvatanja za 34 yarde te je probio granicu od 100 yardi osvojenih probijanjem ove sezone. Houston je poveo 16:7, goste je u život vratio kicker Josh Brown. Nakon što je Josh Brown još jednom smanjio prednost Houstona, gosti su imali dovoljno vremena da se vrate u utakmicu, ali njihov QB Andy Dalton je uglavnom u presudnim trenucima imao loša dodavanja, prekratka i preduga.

 

Nakon što se sastali u posljednjem kolu regularnog dijela sezone, Packersi i Vikingsi su se ponovo našli na terenu, ovaj put na Lambeau Fieldu.Gosti su ''pet do dvanaest'' ostali bez prvog QB-a Christiana Pondera kojeg je pokušao zamijeniti Joe Webb. Minesota se držala sve do završnice prve četvrtine. Onda su krenuli Packersi, DeJuan Harris je osvojio devet yardi za TD, 38 sekundi prije kraja prvog dijela Rodgers je kompletirao dodavanje za Johna Kuhna i Minesota se više nije mogla vratiti. Sudbinu gostiju je zapečatio još jednom dvojac Rodgers - Kuhn i to već u ranoj fazi drugog poluvremena. 

 

Rezultati:

AFC: Houston Texans - Cincinnati Bengals 19:13

NFC: Green Bay Packers - Minnesota Vikings 24:10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.