Težak pada Talijana Domenica Pozzoviva

Matthewsu treća eta Gira

Težak pada Talijana Domenica Pozzoviva

Australac Michael Matthews (Orica) pobjednik je treće etape ovogodišnjeg "Gira d'Italia" vožene od Rapalla do Sestri Levantea i dužini od 136 kilometara, a tom je etapnom pobjedom zadržao i vodstvo u ukupnom poretku.

Treća etapa ovogodišnjeg "Gira" bila je ujedno i najkraća na ovogodišnjem izdanju biciklističke utrke kroz Italiju, a vozači su pred sobom imali nekoliko uspona prije završnice u Sestri Levanteu na obali Ligurskog mora. Priličan broj uspona iz konkurencije za etapnu pbojedu izbacio je veliki broj sprintera, pa je Matthews u završnom sprintu lakoćom nadmašio drugoplasiranog Talijana Fabija Fellinea (Trek) i trećeg Belgijanca Philippea Gilberta (BMC).

Etapu je obilježio težak pad Talijana Domenica Pozzoviva (AG2R), koji je izgubio kontrolu nad svojim biciklom na nizbrdici 40-ak kilometara prije cilja, te je snažno udario licem o asfalt. Pozzovivo, koji je prošle godine bio peti na "Giru", zbog toga je pada morao odustati od daljnjeg nastupa, te je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu. Ipak, prema posljednjim informacijama povrede nisu bile opasne po život.

u ukupnom poretku glavnu riječ vode Australci iz ekipe Orica. Prvi je Michael Matthews sa šest sekundi prednosti ispred dva Simona, Clarkea odnosno deset u odnosu na Gerransa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.