Težak poraz Gustafssona u Štokholmu

Johnson savladao Gustafssona

Težak poraz Gustafssona u Štokholmu

M. Šljivak

Švedski borac Alexander Gustafsson poražen je večeras pred svojim navijačima u Štokholmu nokautom od američkog borca Anthonyja Johnsona.

Iako je bio favorit u ovoj borbi Gustafsson je na podu bio nakon nešto više od minute.

Johnson je od samog početka borbe dominirao. Plasirao je nekoliko žestokih udaraca Gustafssonu, a sudija je nakon minute i devet sekundi prekinuo borbu.

Amerikancu je ovo bila 19 pobjeda u karijeri, deveta uzastopna i s kojom juriša prema vrhu poluteške kategorije i sada je prvi izazivač. 

Gustafsson je doživio treći poraz u karijeri...

Ostal mečevi u Štokholmu su donijeli dosta zanimljivosti. Gegard Mousasi je nakon minut i 10 sekundi borbe savladao Dana Hendersona tehničkim nokautom, dok je u prvoj rundi nokautom borbu završio i Sam Sicilia koji je savladao Akiru Corassanija.

Ryan Bader je podijeljenom odlukom sudija savladao Phila Davisa...

U preliminalrnim borbama je nastupio i naš Mirsad Bektić koji je jednoglasnom odlukom sudija savladao Irca Paula Redmonda.

Glavne borbe:

Anthony Johnson def. Alexander Gustafsson KO
Gegard Mousas def. Dan Henderson TKO
Ryan Bader def. Phil Davis Odluka sudija
Sam Sicilia def. Akira Corassani KO

Uvodne borbe:

Albert Tumenov def. Nico Musoke Odluka sudija
Kenny Robertson def. Sultan Aliev KO
Makwan Amirkhani def. Andy Ogle TKO
Nikita Krylov def. Sanislav Nedko Predaja (giljotina)
Mairbek Taisumov def. Anthony Christodolou KO
Mirsad Bektić def. Paul Redmond Odluka sudija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.