Težak poraz MNK Centar od Benfice

Portugalci bolji od bh. tima

Težak poraz MNK Centar od Benfice

M. Šljivak

Malonogometni klub MNK Centar iz Sarajeva, poražen je u prvom kolu grupe B UEFA Futsal kupa od portugalske Benfice sa visokih 8:2.

Benfica je u ovaj meč ušla kao veliki favorit, a na kraju su tu ulogu opravdali i na terenu. 

Poveli su nakon šest minuta igre pogotkom Cecilija, da bi zatim u prvom dijelu pogađali još Re i Patias, da bi Radmilović pogotkom u finišu prvog poluvremena vratio nadu sarajevskom timu (3:1).

Međutim, nastavak donosi ponovo mnogo bolju igru portugalskog tima. Redale su se šanse pred golom Bahrudina Omebregovića, a na kraju je bh. predstavnik primio osam pogodaka.

Sutra MNK Centar igra protiv slovenskog Doboveca.

UEFA Futsal kup, 1. kolo:

Benfica - MNK Centar 8:2 (Cecilio 6', 28', 28', Re 7', Patias 17', 22', Juanjo 30', Goncaloo 32' / Radmilović 20', Kahvedžić 23')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.