Tomislav Spahović sprema se sa Cro Copom

Pripreme za FFC u Sarajevu

Tomislav Spahović sprema se sa Cro Copom

Tomislav Spahović ili kako ga popularno zovu "Bosanski Hulk" će prvi put u karijeri predvoditi jednu FFC priredbu i to u svom rodnom gradu. Naime, 13. marta Spahović će u Skenderiji imati meč protiv Nijemca Nicolaia Salchowa, koji je izuzetno težak i atraktivan protivnik.

Sam Spahović ništa ne prepušta slučaju u pripremi za ovaj meč, s obzirom na to da ima veliku želju da se domaćoj publici predstavi u najboljem izdanju. Već nekoliko sedmica Spahović se intenzivno sprema za FFC, a planira i put u Zagreb, gdje će raditi sparinge sa Igorom Pokrajcem, te slavnim Mirkom Filipovićem - Cro Copom.

"Za par dana ponovo putujem u Zagreb na sparinge sa Cro Copom, Igorom Pokrajcem i drugima, i na brušenje forme u Croatian Combat Academy, a onda ćemo opet pojačati rad u samom finišu", kazao je Spahović, koji je već ranije radio sa Mirkom Filipovićem.

Svoj posljednji meč Spahović je imao na FFC-u u Ljubljani, na kojem je, uprkos pokidanim ligamentima koljena, savladao Mađara Sandora Okrosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.