Tomlinson stigao u Jetse
LaDainian Tomlinson je 2006. bio MVP lige

Prelazni rok u NFL-u počeo uzbudljivo

Tomlinson stigao u Jetse

Jedan od najboljih running bekova NFL-a, LaDainian Tomlinson novi je igrač New York Jetsa s kojima je potpisao dvogodišnji ugovor, objavljeno je iz ovog kluba.

Tomlinson je prošle sedmice nakon što je postao slobodan igrač odlučio da ne produži ugovor sa San Diego Chargersima, jer, kako kaže, želi igrati u timu u kojem će se boriti za naslov prvaka.

Dvogodišnji ugovor sa Jetsima vrijedan je 5,1 miliona dolara, a s premijama bi trebao zaraditi oko 5,6 miliona dolara. MVP NFL-a 2006. godine je izabrao Jetse pored Minnesota Vikingsa s kojima je također bio u pregovorima.

„Želio je otići u tim za koji misli da se može boriti za naslov prvaka i u tim u kojem će imati zapaženu ulogu. Njegovo mišljenje je da će u Jetsima imati sve to i da će se odlično uklopiti u njihov ofanzivni sistem“, rekao je ESPN-u njegov agent Tom Condon.

Možda je malo teško razumjeti Tomlinsonovu odluku, obzirom da je otišao u realno slabiji tim. Istina, Jetsi su prošle sezone igrali u finalu AFC-a, a u prvom kolu doigravanja su izbacili upravo njegove Chargerse, ali malo ko vjeruje u takav scenarij sljedeće sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.