Tony Martin zbog povrede odustaje od Toura

Pad u šestoj etapi je bio koban

Tony Martin zbog povrede odustaje od Toura

Tony Martin je završio svoj nastup na Tour. Nakon pada kojeg je prouzrokovao i u kojem je najgore prošao, Martin je prisiljen odustati od daljnjeg nastupa. Prilikom pada je zaradio lom ključne koste te je prisiljen vratiti se u Njemačku gdje će odraditi operaciju.

" Pao sam pri relativno maloj brzini, ali je cijelo tijelo otišlo na lijevo rame. Osjetio sam da je nešto slomljeno, nadao sam se da sam eventualno možda u krivu, ali su snimci pokazali, stradala je ključna kost. Teško je prihvatiti, ali moja utrka je završena. Doktori su ti koji daju posljednju riječ, moram odraditi operaciju. Volio bih da mogu nastaviti, čak i sa ovakvom povredom, ali ne ide. U ovom trenutku sam jako tužan " rekao je
Martin.

" Ključna kost je stradala, čak je jedan dio probio kožu pa možemo reći da se radi o otvorenom prelomu. Iako Tony ima veliku želju, on više ne može voziti. Tony je poznat kao veliki borac koji je i ranije znao voziti sa teškim povredama, ali ovaj put je situacija ozbiljna, mora odmah ići na operaciju. Mi ne želimo riskirati " naglasio je doktor ekipe Etixx-QuickStep Helge Riepenhof.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.