Tour de France 2014. starta u Yorkshireu

Biciklisti će 2014.godine startati u Engleskoj

Tour de France 2014. starta u Yorkshireu

Prvi put će najelitnija biciklistička trka startati sa sjevera Engleske i to će biti prvi start iz Velike Britanije od 2007. godine. 

Tri dana Tour de France bit će održana u Velikoj Britaniji, a početak je zakazan u Leedsu, dok će se posljednja etapa u Britaniji voziti u Londonu. "Kao i svi fanovi biciklizma u Engleskoj radujem se što se najveća biciklistička trka vraća u Veliku Britaniju," rekao je predsjednik biciklističkog saveza Velike Britanije, Brian Cookson. 

 

"Nakon odlične 2012. za Veliku Britaniju i njen biciklizam, obilježen pobjedom Bradleya Wigginsa na Touru, Velika Britanija je polaskana dodijelom otvaranja Tour de Francea 2014. godine u Yorkshireu," obavijest je Biciklističke federacije ove zemlje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.