Tour de France 2016. godine seli na Tajland?

Najprestižnija biciklistička trka

Tour de France 2016. godine seli na Tajland?

Najprestižnija biciklistička trka na svijetu Tour de France mogla bi 2016. godine da bude organizovana na Tajlandu.

Predstavnici Turističke organizacije Tajlanda (TAT) pregovaraju sa organizatorima trke da Tour de France dovede u Aziju.

"Nismo sigurni koliko bi etapa takmičenja bilo voženo ovdje, jedna – dvije ili kompletna utrka. Tajland je odlična lokacija za prestižno takmičenje kakvo je Tour de France i biciklizam trenutno uživa veliku podršku u ovoj zemlji", rekao je direktor TAT Thawatchai Arunyik.

Tradicionalna trka kroz Francusku održava se od 1903. godine, u posljednje vrijeme start je bio organizovan u Njemačkoj, Holandiji, Irskoj, Švicarskoj, Španiji, Engleskoj i Belgiji, dok je završnica uvijek rezervisan za Jelisijska polja u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti