Treća etapna pobjeda Kittela

Opet Nijemac najbrži...

Treća etapna pobjeda Kittela

M. Maksimović

Njemački biciklist Marcel Kittel (Argos) pobjednik je 12. etape ovogodišnjeg Tour de Francea vožene od Fougeresa do Toursa u dužini od 218 kilometara.

On je do svoje treće etapne pobjede na ovogodišnjem "Touru" stigao nadvisivši u izravnom okršaju u završnom sprintu najboljeg sprintera posljednjih nekoliko godina, Britanca Marka Cavendisha (Omega Pharma-QuickStep), dok je treće mjesto zauzeo Slovak Peter Sagan (Cannondale).

U ukupnom redoslijedu nije bilo nikakvih promjena, "žutu" majicu vodećeg zadržao je Britanac Chris Froome (Sky) sa 3:25 minuta prednosti ispred drugog Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar) i 3;37 minuta ispred trećeg Nizozemca Baukea Molleme (Belkin).

Rezultati 12.etape:
1.Marcel Kittel (Nje,Argos) 4:49:49
2.Mark Cavendish (VB,Omega Pharma-QuickStep)
3.Peter Sagan (Svk,Cannondale)
4.Alexander Kristoff (Nor,Katusha)
5.Roberto Ferrari (Ita,Lampre)
6.Daryl Impey (JAR,Orica)
7.Jose Joaquin Rojas (Špa,Movistar)
8.Yohann Gene (Fra,Europcar)
9.Juan Jose Lobato (Špa,Euskaltel)
10.Samuel Dumoulin (Fra,AG2R) svi isto vrijeme

Ukupni poredak:
1.Chris Froome (VB/Sky) 47:19:13
2.Alejandro Valverde (Špa,Movistar) +3:25
3.Bauke Mollema (Hol/Belkin) +3:37
4.Alberto Contador (Špa/Saxo-Tinkoff) +3:54
5.Roman Kreuziger (Češ/Saxo-Tinkoff) +3:57

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.