Trentinu etapana pobjeda

Froome i dalje vodi

Trentinu etapana pobjeda

M. Maksimović

Talijan Matteo Trentin pobjednik je 14. etape biciklsitičke utrke Tour de France, 191 kilometara dugačke dionice od Saint-Pourcain-sur-Sioulea do Lyona, a vodstvo u ukupnom poretku i dalje drži Britanac Christopher Froome.

Trentin, koji nastupa za Omega Pharma-Quick Step, je slavio u vremenu 4:15:11 ispred Švicarca Michaela Albasinija (Orica-GreenEdge) i Amerikanca Andrewa Talanskyja (Garmin-Sharp), koji su ciljem prošli u vremenu pobjednika.Odluka o pobjedniku je pala u završnom sprintu, Trentin je bio za pola tačka ispred Albasinija.

U ukupnom poretku vodstvo i dalje drži Britanac Chris Froome (Sky) ispred Holanđanina Baukea Mollemaa (+2:28) i Španjolca Alberta Contadora Velasca (+2:45).


Rezultati 14.etape:
1.Matteo Trentin (Ita/Omega Pharma-Quick Step) 4:15:11
2.Michael Albasini (Švi/Orica-GreenEdge)
3.Andrew Talansky (SAD/Garmin-Sharp)
4.Jose Joaquin Rojas Gil (Špa/Movistar)
5.Egoitz Garcia Echeguibel (Špa,Cofidis)
6.Lars Ytting Bak (Dan,Lotto Belisol)
7.Simon Geschke (Nje,Argos-Shimano)
8.Arthur Vichot (Fra,FDJ)
9.Pavel Brutt (Rus,Katusha)
10.Cyril Gautier (Fra,Europcar) svi isto vrijeme...

Ukupni poredak:
1.Christopher Froome (VB,Sky) 55:22:58
2.Bauke Mollema (Hol,Belkin) + 2:28
3.Alberto Contador Velasco (Špa,Saxo-Tinkoff) 2:45
4.Roman Kreuziger (Češ,Saxo-Tinkoff) 2:48
5.Laurens Ten Dam (Hol,Belkin) 3:01

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.